MutuaTerrassa


Una conferència sobre ciència i literatura ens aproximarà a la tuberculosi mitjançant la novel·la europea dels segles XIX i XX 
 

"La tuberculosi en la novel·la: tot allò que es pot conèixer de la malaltia a través de la literatura" és el títol de la conferència que se celebrarà el proper divendres, 27 d'octubre, a l'edifici docent de MútuaTerrassa. El Dr. Josep Roig, cap clínic de cirurgia i cap de la Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica de l'Hospital Josep Trueta de Girona serà l'encarregat de pronunciar-la a partir de les 9h.

 

Prèviament, l'acte contempla una inauguració oficial de ma de la Dra. Rosa Asbert, directora mèdica de l'Àmbit de Servei Assistencial, el Dr. Javier Osorio, metge adjunt del servei de Cirurgia General i Digestiva de l'HUMT i el Dr. Ramon Rami, cap clínic del servei de Cirurgia Toràcica del mateix centre.

 

Aquest últim també durà a terme una breu introducció de la ponència del Dr. Roig, la qual està basada en un estudi que mostra la realitat mèdica, humana i social dels malalts de tuberculosi utilitzant com a font d'informació de la novel·la europea de la segona meitat del segle XIX i la primera meitat del segle XX.

 

El treball investiga la precisió i la fiabilitat de les descripcions patològiques contingudes en les obres literàries quan apareixen malalts de tuberculosi, la fidelitat dels procediments quirúrgics i les teràpies mèdiques referides i la relació metge-pacient. L'estudi també aborda altres aspectes com l'entorn social dels malalts en el mitjà urbà o rural i els canvis psicològics que acompanyaven l'evolució dels tuberculosos fins al final de les seves vides. 

 

Programa de la jornada

   

® MútuaTerrassa | Contacte