MutuaTerrassa


La Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa organitza la IV jornada científica sota el títol "Microbiome and Human Health" 

 

El proper divendres, 24 de novembre, la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa celebrarà la quarta edició de la jornada científica que organitza periòdicament, amb el propòsit de posar en valor la seva tasca científica i investigadora. En aquesta ocasió la temàtica escollida són les malalties infeccioses, i específicament el microbioma (conjunt de microorganismes que habiten en el cos humà, i la seva interrelació amb l'organisme) i el seu paper en la salut humana.

 

La sessió contemplarà inicialment un workshop al voltant del Microbioma humà, que tindrà lloc entre les 11 i les 13h, amb un abordatge multidisciplinar i des de tres vessants diferenciades: "Microbiota i resistència antibiòtica", a càrrec del Dr. Jordi Vila del Servei de Microbiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, "Microbiota i malaltia inflamatòria intestinal", à càrrec del Dr. Francisco Guarner del Servei de Digestiu de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i "Microbiota i infecció pel VIH", à càrrec del Dr. Roger Paredes de l'Hospital Germans Trias i Pujol '(IrsiCaixa) de Badalona.

 

Posteriorment, a les 13:30h, la jornada es courà amb una conferència magistral del Professor Didier Raoult, titolada "Role of microbiota and its influence in human health and disease".

 

Finalment, en el decurs de la jornada es lliuraran els premis als guanyadors de les beques de la Fundació Docència i Recerca 2016 en les 3 modalitats: projectes d'investigació que es desenvolupin en l'àmbit de l'atenció primària, en l'àmbit clínic-hospitalari o de laboratori i en l'àmbit de les fundacions socio-sanitàries.

 

Breu biografia científica del professor Didier Raoult

Creador d'un laboratori d'investigació en el camp de les malalties infeccioses a Marsella, actualment el més gran i productiu de França i Europa. És el microbiòleg europeu més productiu i més citat en els darrers 10 anys. Va construir aquest laboratori pel seu compte; en el que actualment hi treballen més de 300 persones que publiquen centenars d'articles internacionals.

 

El professor Raoult ha desenvolupat diferents àrees d'investigació de les que ell n'ha estat l'iniciador o el pioner (infeccions per Ricketsies, malaltia de Whipple, caracterització de noves espècies bacterianes, paleomicrobiologia, noves estratègies de diagnòstic i tractament d'infeccions bacterianes, identificació de nous virus gegants, malalties bacterianes emergents en l'Àfrica subsahariana, noves estratègies de cultiu microbiològic, efectes dels antibiòtics i probiòtics en la microbiota intestinal,...).

 

Els èxits científics més rellevants del professor Raoult han estat àmpliament reconeguts amb l'atorgament d'innombrables premis, reconeixements i beques.L'any 2011, la beca per a la recerca mèdica internacional més important concedida a França, per ala construcció d'un nou institut de malalties infeccioses (73 milions d'euros).

 

Us podeu descarregar el programa de la jornada en aquest enllaç

     

® MútuaTerrassa | Contacte