MutuaTerrassa

Notícies


Casa Marquès Salut Mental organitza una conferència sota el títol "Diversitat i Drets Humans" 

El passat dimecres, 4 d'abril, Casa Marquès Salut Mental va organitzar la xerrada "Diversitat i drets humans" concebuda amb la idea d'abordar els Drets Humans de les persones més vulnerables com és el cas de les que tenen malaltia mental. La sessió va anar a càrrec de la Sra. Isabel Marqués, Síndica Municipal de Greuges de Terrassa i dels advocats Sra. Núria Garcia i Sr. Jordi Estapé; tots tres membres del Grup de Treball de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Terrassa.

 

La Sra. Marqués va explicar les funcions que realitza com a Síndica a Terrassa destacant la defensa dels drets dels ciutadans davant l'Ajuntament. Es va destacar que la sindicatura "actua sempre disposada a reclamar els drets dels que menys reclamen perquè són els que més ho necessiten" tal com va expressar en el seu moment el Sr. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya.

 

Conjuntament amb la Sra. Garcia i el Sr. Estapé es van tractar temes d'interès pels assistents com la incapacitació legal, el testament vital, les herències, recursos on poden dirigir-se, etc. Els assistents (residents de les llars-residències Casa Marqués Salut Mental i Triginta Salut Mental, pacients de la Unitat Subaguts de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i diferents professionals interessats per la temàtica en qüestió) van participar preguntant als ponents diversos dubtes en el que va ser una sessió molt distesa i profitosa, la qual s'emmarca en un programa de formació en Drets Humans dels usuaris de Salut Mental de la Fundació Vallparadís.

 

    

 

Sr. Jordi Estapé, Sra. Isabel Marqués i Sra. Núria Garcia

® MútuaTerrassa | Contacte