MutuaTerrassa


El taller d'acreditació de les Unitats de Malaltia Inflamatòria Intestinal aplega una desena de professionals d'arreu de Catalunya 

Tal i com avançàvem en la darrera edició del Breus, el passat divendres, 18 de maig, el servei de l'Aparell Digestiu de l'HUMT va organitzar un taller amb el propòsit d'explicar els requisits als quals cal donar compliment per poder comptar amb una Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) acreditada.


 
La sessió va comptar amb la participació d'una desena de professionals (8 metges i 2 infermeres) provinents de diversos centres de Catalunya: l'Hospital de St. Joan Despí Moisès Broggi, l'Hospital General de Granollers, l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, l'Hospital Universitari de  Sant Joan de Reus, l'Hospital St. Joan de Déu de Manresa i l'Hospital de Viladecans.

 

Tots ells van experimentar una rotació per les 4 estacions de treball de la Unitat (Cirurgia-coloproctologia, endoscòpia avançada, funcionament de la unitat i consulta monogràfica i laboratori d'investigació bàsica) per tal de conèixer la seva organització i metodologia de treball. Al final del taller es va dur a terme una sessió explicativa conjunta dels 53 ítems que valora l'auditoria per poder obtenir l'acreditació.

 

La iniciativa, la qual es va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial de la Malaltia Inflamatòria Intestinal -el passat dissabte 19- es va desenvolupar només dos mesos després d'haver rebut l'acreditació de la UMII del servei de l'Aparell Digestiu. Recordem que es tracta de la quarta unitat acreditada existent a Catalunya i la que va obtenir una puntuació major en l'avaluació (96,22% de compliment). Compta amb una trajectòria de gairebé 20 anys i atén anualment al voltant de mil pacients amb MII.

 

  

Participants i formadors del taller d’acreditació de les Unitats de Malaltia Inflamatòria Intestinal

® MútuaTerrassa | Contacte