MutuaTerrassa


La Dra. Meritxell Mariné rep una beca pel seu treball sobre la història natural de la malaltia celíaca  

L'Associació de Celíacs de Catalunya ha entregat recentment -coincidint amb els actes del Dia Internacional de la Celiaquia- una beca a la Dra. Mariné pel seu projecte "Història natural de la Malaltia Celíaca (MC). Seguiment longitudinal a llarg termini dels marcadors serològics de la MC i de la histologia en nens d'1 a 4 anys d'edat". Ella n'és la Investigadora Principal (IP) i el treball es desenvolupa tant a l'HUMT com a l'Hospital St. Joan de Déu de Barcelona.

 

L'esmentada beca pretén potenciar possibles avenços científics que suposin una millora significativa de la qualitat de vida de les persones amb celiaquia, sensibilitat al gluten o dermatitis herpetiforme i desenvolupar el coneixement d'aquestes patologies, la millora dels mètodes de diagnosi així com difondre la realitat d'aquests trastorns.

 

A banda d'aquest treball de la Dra. Mariné, l'Associació de Celíacs de Catalunya també va reconèixer un altre projecte amb una beca, en aquest cas presentat per l'Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i centrat en la MC en AP i en la prevalença i altres factors relacionats amb l'adherència a la dieta sense gluten, el control clínic i la qualitat de vida.

 
  

Lliurament de la beca per part de l'Associació de celìacs de Catalunya 

 

 

® MútuaTerrassa | Contacte