MutuaTerrassa


Els CAS de MútuaTerrassa tanquen l'estiu amb tallers dirigits als familiars i usuaris 
 

El passat dia 12 de juliol va finalitzar el grup de pares d'adolescents, que es realitza una vegada al mes durant tot el curs acadèmic, i que tornarà a reiniciar-se al setembre amb nou grup.

Aquesta activitat forma part del programa per adolescents que es porta a terme al CAS des de fa uns 10 anys. Aquest programa inclou assessorament per l'adolescent i /o les seves famílies, i també tractament. Es treballa en coordinació amb altres serveis sanitaris com el Centre de Salut Mental Infanto-juvenil o el programa Salut i Escola que es porta a terme als Centres d'Atenció Primària i escoles. Alhora, també es realitzen intervencions com a alternativa a les sancions administratives per consum o tinença de cànnabis al carrer. (programa ASA)

 

Al Cas de Sant Cugat es va iniciar un taller sobre relaxació i mindfulness que ha tingut una molt bona acollida per part del usuaris i familiars. Aquest taller està dirigit per la infermera del CAS, amb formació específica en aquesta temàtica, i ha tingut una durada de sis sessions de freqüència setmanal.

 

El Mindfulness és el que s'esdevé de la pràctica de la atenció conscient d`un mateix en el moment present . L´eina principal utilitzada és l`atenció a les sensacions corporals, donant èmfasi  a  la respiració i a la meditació. Ajudant a trencar amb hàbits mentals, judicis i impulsos per donar espai a un estat de major calma i amabilitat amb un mateix, disminuint estats d`ansietat i depressió.

 

Els CAS de MútuaTerrassa promocionen la setmana de conscienciació de l'Hepatitis C

El passat mes de juliol Entre els dies 23 i 29 de juliol se celebra la setmana de conscienciació sobre la malaltia de l'Hepatitis C. Es tracta de la infecció hepàtica més comuna a Europa i és deu vegades més contagiosa que el VIH/sida.

 

En concret el passat dia 25 de juliol, el Departament de Salut va organitzar una jornada sota el títol: "Caminant cap a l'eliminació de les Hepatitis", a la que hi van assistir professionals dels CAS de MútuaTerrassa.

 

Així mateix, els diferents CAS gestionats per MútuaTerrassa durant la setmana van realitzar unes sessions informatives dirigides als seus usuaris sobre quins serveis els poden oferir en referència al cribratge per la detecció de la Hepatitis C,  el seguiment i l'inici de tractament.

 

Per saber-ne més entreu en el Blog del CASS

   

® MútuaTerrassa | Contacte