MutuaTerrassa


Els problemes de la visió i l'Ictus centraran les properes conferències dels cicles "Dijous de Mútua" i "Ets a prop de saber-ne més" 

El proper 18 d'octubre el Dr. Josep Lluis Macaya, oftalmòleg d'Àptima Centre Clínic, pronunciarà la conferència "Problemes de la visió" en el marc del cicle "Ets a prop de saber-ne més", inaugurat el mes passat i promogut conjuntament per Àptima Centre Clínic i l'Ajuntament de Sant Cugat. Serà a les 18h a la Casa de Cultura de St. Cugat.

 

Abordarà els problemes visuals més freqüents que es veuen a la consulta, començant pels errors refractius, les cataractes, el glaucoma o la degeneració macular associada a la edat. En el transcurs de la conferència farà referència al diagnòstic precoç i a les opcions de tractament per a cada cas i també parlarà de les revisions oftalmològiques a l'àmbit de la pediatria.

 

La setmana següent, dijous 25 d'octubre, serà el torn del cicle "Dijous de Mútua" i en aquest cas la Dra. Sonia Huertas, la Dra. Jéssica Molina i la Dra. Sarah Besora, adjuntes al servei de Neurologia de l'HUMT, pronunciaran la conferència "Ictus - cal actuar ràpid". Com sempre, tindrà lloc a les 18h a l'Edifici Docent.

 

La xerrada es dividirà en 3 parts: què és l'ictus, el Codi Ictus i la prevenció primària i secundària. En la primera part s'abordarà la definició, les dades epidemiològiques així com una breu explicació de l'anatomia del cervell, l'accident isquèmic transitori i l'hemorràgia cerebral.

 

En la segona part es tractarà sobre la importància de la rapidesa "temps és cervell" i es durà a terme una explicació del circuit multidisciplinar des de que es truca al 112/061 fins que s'ingressa al pacient. Finalment, a la darrera part s'exposaran els estils de vida saludables, la importància de modificar els factors de risc cardiovascular així com el tractament preventiu després d'un Ictus.  
   

 

 

® MútuaTerrassa | Contacte