MutuaTerrassa


El Dr. Galdámez guanya el premi a la millor comunicació metge resident de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària 
 

Entre els dies 8 i 9 de juny es va celebrar el tercer Congrés de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SMERGEN) sota el títol "Amor, humor i medicina" i els Comitès Organitzador i Científic van atorgar el premi a la millor comunicació metge resident al treball "Com són els residents quan comencen? Estat de salut i competències professionals".

 

L'autor principal és el Dr. Alberto Galdámez i l'ha realitzat juntament amb altres professionals de l'entitat: la Dra. Núria Giménez, tutora del treball, el Dr. Bernat de Pablo, metge de família del CAP Valldoreix, la Dra. Isabel Santsalvador, metgessa de família del mateix centre i tutora del Dr. Galdámez i la Dra. Montse Gavagnach, cap d'estudis de la Unitat Docent d'Atenció Familiar i Comunitària.

 

El treball analitza el perfil de 44 residents a l'incorporar-se, el seu estat salut i dues competències emergents: resiliència i autocompassió. L'anàlisi es realitza mitjançant un qüestionari propi amb 103 variables, amb 3 seccions (salut i dades sociodemogràfiques, resiliència -Connor-Davidson- i autocompassió -Self-compassionScale-).

 

L'estudi pretén valorar l'evolució d'aquestes qüestions durant els 4-5 anys de durada de la residència. Es durà a terme un seguiment anual fins a la finalització de la residencia. Ara per ara, es pot concloure amb que els residents que s'incorporen són joves, tenen hàbits saludables i presenten alta resiliència i autocompassió. Sobre aquesta última competència hi influeixen antecedents patològics i nivell assistencial.

 

 

 

 

 

Congrès SEMERGEN

 

 

Premi a la millor comunicació

® MútuaTerrassa | Contacte