MutuaTerrassa

Notícies


Tot a punt per a la celebració de la segona sessió clínica global de Docència 

Amb un caràcter divulgatiu i científic, el passat mes de setembre es va donar el tret de sortida al calendari de sessions clíniques globals promogudes per la direcció de Docència. Concebudes amb una clara vocació transversal, l'objectiu és fer-ne partícips a tots els professionals de l'àmbit mèdic i d'infermeria de l'HUMT i de l'Atenció Primària.

 

En aquest sentit, el proper divendres, 14 de desembre tindrà lloc la segona sessió, sota el títol "Usos terapèutics de la fibra", a càrrec del Dr. Eduard Cabré, adjunt al Servei de Malalties Digestives de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i moderat per la Dra. Maria Esteve, cap del Servei de l'Aparell Digestiu de l'HUMT. En la seva conferència el Dr. Cabré farà un repàs de les possibles aplicacions de la fibra en funció de les seves propietats (solubilitat, fermetabilitat, viscositat) i abordarà també quina evidencia científica hi ha en la pràctica clínica.

 

Com a novetat i amb l'objectiu que els professionals d'Atenció Primària puguin participar d'aquesta segona sessió, es durà a terme una retransmissió en directe des de la sala d'actes amb les biblioteques dels Centres d'Atenció Primària (CAPs), equipades recentment amb un sistema de videoconferència.

 

Amb una gran afluència de professionals, el passat 28 de setembre es va celebrar la primera, en aquest cas sota el títol "Monitorització ambulatòria de la pressió arterial. Impacte en el diagnòstic, el pronòstic i el maneig del pacient hipertens", a càrrec del Prof. Àlex de la Sierra, cap del servei de Medicina Interna de l'HUMT i director de Docència del mateix centre i moderada pel Dr. Francesc Cardellach, degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

 

Pel que fa a la resta de sessions, el calendari és el següent:

 

  • 1 de febrer de 2019: "Hacia la implementación del cribado de càncer de pulmón a gran escala" 

Ponent: Luis Seijó Maceiras. Co-director del Departament de Pneumologia de la Clínica Universitària de Navarra

Moderador: Josep Belda. Cap del Servei de Cirurgia Toràcica de l'HUMT

  • 5 d'abril de 2019: Organització a càrrec de Jerzy Krupinski, cap del servei de Neurologia de l'HUMT. Pendent de títol i ponent
  • 7 de juny de 2019: Organització a càrrec de Salvadora Delgado, cap del servei de Cirurgia General de l'HUMT. Pendent de títol i ponent

 

 

L'HUMT: vocació assistencial i acadèmica

Tal i com ja vam avançar, aquest projecte sorgeix de la voluntat de distingir l'HUMT com un hospital amb una vocació que va més enllà de l'estrictament assistencial i que aposta també per una voluntat acadèmica en termes de recerca, docència i innovació. En aquest sentit, actualment l'HUMT compta amb les diverses sessions pròpies que organitzen els diferents serveis, les que promouen algunes unitats dels mateixos serveis i també hi ha alguna experiència de sessions clíniques entre serveis relacionats.     
   

® MútuaTerrassa | Contacte