MutuaTerrassa


Una vintena de professionals iniciats en la tècnica de la neuromodulació sacra es formen a l’HUMT  

 

En el marc de la quarta edició del curs de formació mèdica continuada en neuromodulació sacra en disfuncions del sòl pelvià promoguda per la Unitat de Coloproctologia de l'HUMT, el passat dijous, 15 de novembre, es va celebrar el primer workshop avançat d'aquesta edició dirigit a professionals que ja estan emprant aquesta tècnica quirúrgica.

 

 


Va constar de diverses conferències teòrico-pràctiques sobre possibles incidències durant el tractament i seguiment dels pacients, va incloure la presentació de casos clínics i va incorporar també un taller de programació elèctrica.

 

 

 


La direcció del curs, inaugurat el passat mes d'abril amb un workshop bàsic, va anar a càrrec de la Dra. Arantxa Muñoz, metge adjunt de la Unitat de Coloproctologia de l'HUMT. S'organitza des de fa sis anys i que està avalat per una llarga trajectòria assistencial i acadèmica dels seus professionals en termes de diagnòstic i tractament de la incontinència fecal i altres trastorns defecatoris.

 

 

 


La bona acollida de les tres primeres edicions i el fet que en el transcurs d'aquestes s'hagin format més de 200 professionals nacionals i internacionals en aquest tractament quirúrgic és el que ha emplaçat als seus organitzadors a dur a terme aquesta quarta edició, la qual ha modificat lleugerament el seu format.

 

 

 


En aquest sentit, es mantenen els workshops "teòrico-pràctics", dirigits als cirurgians colorectals interessats en començar a utilitzar aquest tractament i els "avançats", dirigits a professionals que ja estan emprant la neuromodulació sacra en els seus pacients. La novetat rau en el fet que l'edició d'enguany contempla també la celebració de workshops "intermitjos", dirigits als professionals que ja s'han iniciat en la tècnica de forma tutelada i que estan rebent un seguiment per part dels professionals de l'HUMT en la realització dels primers casos i els workshops "referidors", dirigits en aquest cas a professionals d'Assistència Primària, ginecòlegs, digestòlegs i altres especialistes interessats en conèixer l'enfocament terapèutic dels trastorns defecatoris.

 

 


Aquest curs s'emmarca en el conjunt d'activitats docents que la Unitat de Coloproctologia de l'HUMT desenvolupa a nivell nacional i internacional després d'haver estat el centre pioner i amb més experiència de l'Estat espanyol en la utilització d'aquest tractament des del passat 1997.
 

 

    

Assistents al workshop amb l'equip docent 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® MútuaTerrassa | Contacte