MutuaTerrassa


La Unitat de Semicrítics inicia un projecte pilot amb Realitat Virtual en el postoperatori de cirurgia oncològica     

En el transcurs dels propers dies la Unitat de Semicrítics del servei de Medicina Intensiva de l'HUMT posarà en marxa l'ús de la Realitat Virtual per aconseguir disminuir l'estrés i l'ansietat en els pacients operats de cirurgia oncològica.

 

Es tracta d'un projecte aprovat pel Comitè d'Ètica de l'entitat la passada tardor i que pretén -sense modificar el tractament analgèsic convencional- dissenyar, implementar i avaluar la utilitat de l'aplicació de la Realitat Virtual (Momento VR) dirigida a la promoció del benestar emocional d'aquests pacients.

 

Contribuir a la millora d'aspectes com símptomes de distrés, dolor i ansietat lligats al postoperatori d'aquest tipus de cirurgia mitjançant Realitat Virtual implementada a través de la tecnologia Oculus Go és l'objectiu que persegueix la prova.

 

A través de l'esmentada tecnologia el pacient que ho desitgi podrà viure una experiència de Realitat Virtual immersiva de 15 minuts de durada. En el transcurs d'aquesta estona podrà visualitzar diferents ambients visuals -mitjançant 4 mòduls: distracció, relaxació profunda, reminiscència i benestar espiritual- que l'ajudaran a la representació mental d'aquests escenaris com a un recurs a emprar en moments de malestar emocional; tot plegat acompanyat d'una locució que l'anirà guiant a través dels diferents escenaris i que complementa les imatges.

 

Terrassa i Ermua, ciutats coneixedores de la iniciativa

Aquesta experiència ja va ser presentada el passat mes de setembre a Terrassa en el marc de la primera jornada dels Serious Games Camp, un espai on el Dr. Josep Trenado, cap del servei de Medicina Intensiva, va presentar la ponència: "Ús de la realitat virtual per a millorar l'estrès i l'ansietat en pacients en postoperatori de cirurgia oncològica". El passat divendres, 8 de febrer, es va celebrar la segona edició -en aquest cas a la localitat d'Ermua- i el Dr. Trenado va participar-hi de nou amb la presentació de la mateixa experiència.

  

 

 

 

 

Captura de realitat virtual 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® MútuaTerrassa | Contacte