MutuaTerrassa


L'abordatge del càncer de recte mitjançant la tècnica TaTME, protagonista a RNE i a la Ràdio Municipal de Terrassa     

Les dues darreres edicions del curs sobre cirurgia transanal TaTME, celebrades fa dues setmanes i impartides pel servei de Cirurgia General de l'HUMT, han estat el pretext per posar en valor i difondre aquesta tècnica quirúrgica innovadora pel tractament del càncer de recte. En aquest sentit, tant el magazín matinal "El Submarí" de la Ràdio Municipal de Terrassa com els informatius de Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) s'han interessat per la tècnica en qüestió.

 

Per conèixer-ne a fons tots els detalls, ambdues emissores han entrevistat recentment a la Dra. Salvadora Delgado, cap del servei de Cirurgia General de l'HUMT. En el cas de la ràdio local l'entrevista va ser el passat dimecres, 20 de març i RNE va emetre-la aquest dilluns 25.

 

En ambdós casos la Dra. Delgado va explicar que es tracta d'una tècnica que -mitjançant les vies laparoscòpica i transanal- permet mantenir el control esfinterià als pacients amb tumors de baix recte i que l'HUMT practica des de fa dos anys. També va referir-se al fet que ofereix avantatges davant l'abordatge obert o exclusivament laparoscòpic i va esmentar que, en conseqüència, és un procediment que ha despertat un gran interès entre els cirurgians colorectals a nivell nacional i internacional.

 


 

Sentir la notícia de RNE

 
   

® MútuaTerrassa | Contacte