MutuaTerrassa


Catalunya Ràdio visita Casa Vapor Gran per saber com van viure els residents el confinament i la finalització de les restriccions a les sortides     

Dues setmanes després que TV3 il·lustrés aquest mateix tema amb l'exemple de Casa Vapor Gran, el passat dilluns, 12 d'octubre, "El Matí de Catalunya Ràdio" va emetre un reportatge centrat en diversos testimonis del centre que van abordar com van viure el confinament i com han experimentat el fet de poder tornar a sortir al carrer.

 

El reportatge, titulat "Avis en residències: A la Guerra Civil no estàvem tant lligats com ara, amb el coronavirus", té una durada de poc més de deu minuts i contraposa -amb testimonis de residents, professionals i familiars- la realitat de la residència Casa Vapor Gran amb un centre de Manlleu.

 

En el transcurs del reportatge, la psicòloga del centre, Teresa Riera, va explicar l'afectació del confinament als residents i es va referir també a les estratègies que van dur a terme per tal de fer més portable aquesta situació. Paral·lelament, diversos residents van aportar els seus testimonis i vivències envers aquesta situació.

 

Tanmateix, el reportatge també va incorporar la veu d'una familiar d'un dels residents -la qual es va referir a la gran il·lusió que va suposar per al seu pare el fet de poder tornar a gaudir de les visites- així com el testimoni d'un resident del centre que va convertir-se en centenari durant el confinament i que -a més- va aconseguir guarir-se del Covid.19.

 

Sentir el reportatge: https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-mati-de-catalunya-radio/avis-en-residencies-a-la-guerra-civil-no-estavem-tan-lligats-com-ara-amb-el-coronavirus/audio/1081212/

   

® MútuaTerrassa | Contacte