MutuaTerrassa


WORKSHOP: APLICACIÓ DEL LÀSER EN PROCTOLOGIA, TANCAMENT DE FÍSTULA ANAL 

 

El proper divendres, 18 d'octubre tindrà lloc a la sala Ègara de l'Edifici Docent el WORKSHOP: APLICACIÓ DEL LÀSER EN PROCTOLOGIA, TANCAMENT DE FÍSTULA ANAL.

 

 

La fístula anal és una patologia freqüent que afecta a tots els  grups d'edat independentment del sexe. La majoria  d'elles es poden  reparar amb  tècniques quirúrgiques convencionals i amb un mínim risc  d'incontinència fecal. Malgrat això, aproximadament un terç dels pacients diagnosticats de fístula anal no aconsegueixen curar-se després d'una o múltiples cirurgies o tindran  un elevat risc de presentar seqüeles en forma d'incontinència fecal.

 

 

Aquestes  fístules anals complexes continuen sent un dels grans reptes de la pràctica del cirurgià colorectal, motiu pel que  constantment s'estan descrivint noves tècniques quirúrgiques paer a intentar reparar-les.

 

 

Un dels avenços tecnològics més recents, que volem  presentar en aquest taller quirúrgic, és la invenció i aplicació d'un nou diode làser de petit calibre (1470 nm) i de punta radial en el tancament dels trajectes fistulosos. Aquest  diode aconsegueix l'aplicació radial d'energia que destrueix l'epiteli del trajecte i actua sobre els teixits circumdants per a que  es contraguin i obliterin el trajecte; tot això amb la mínima profunditat requerida per a  no fer malbé l'esfínter anal sa.

 

 

El taller contemplarà també la demostració d'altra aplicació del làser en proctologia com la destrucció submucosa del teixit hemorroïdal.

 

Comptarem amb la presència del Dr. Thomas Deska, chief consultant of surgery, Marien-Hospital, Witten (Alemania).

 

 

Aquest workshop està organitzat pel Dr. Albert Navarro, Cap de la Unitat, Dr. José Antonio Pando, metge adjunt, Dr. Carles Maristany,metge adjunt i la Dra. Arantxa Muñoz, metge adjunt, tots ells professionals del Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari  MútuaTerrassa, Unitat de Coloproctologia.

 

Per a més informació consulteu el programa

      

® MútuaTerrassa | Contacte