MutuaTerrassa


El Servei d'Oncologia de l'HUMT organitza la quarta edició del International Workshop on the Treatment of Hepatic and Lung Metastases of Colorectar Carcinoma

 

Els  propers 14 i 15  de  novembre tindrà lloc el 4th International Workshop on the Treatment of Hepatic and Lung Metastases of Colorectal Carcinoma, sota l'organització del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa. En el transcurs d'aquest congrés, el qual tindrà lloc a l'auditori Axa de Barcelona (Avinguda Diagonal, 547), es tractaran les aproximacions multidisciplinars i les actualitzacions més recents en el tractament de pacients amb càncer de còlon i recte afectats per metàstasis al fetge i al pulmó.

 

La inauguració del workshop serà el dijous 14 a les 9.45h i anirà a càrrec del director mèdic del Hospital Universitari MútuaTerrassa i el Dr. Lluís Cirera, cap del servei d'Oncologia i Hematologia del mateix centre. El workshop aplegarà a especialistes internacionals i nacionals (oncòlegs, cirurgians, radiòlegs,..) amb l'objectiu d'actualitzar els últims avenços en cada una d'aquestes especialitats.

 

D'entre la quarantena de ponents que participaran al congrés, cal destacar la presència del Dr. Renè Adam, cap de la Unitat de Cirugia Oncològica del Centre Hepatobiliar de l'Hospital Universitari Paul-Brousse de París. El Dr. Adam és un reconegut líder internacional en el tractament dels tumors hepatobiliars i de les metàstasis hepàtiques. Les seves dues intervencions es concentraran el dia 14; la primera la durà a terme en el marc de la primera sessió interactiva d'un pacient amb càncer de colon amb metàstasis hepàtica sincrònica i la segona serà una lectura sobre la unitat d'investigació multidisciplinària de l'Hospital Universitari Paul-Brousse.

 

Ente les novetats de l'edició d'enguany, també destaca la inclusió   -en el programa científic- d'un apartat relatiu als pòsters científics i per primera vegada el "Premi al millor pòster". En aquest sentit, són un total de set els que s'han acceptat i un d'ells ha estat presentat per l'Hospital Universitari MútuaTerrassa sota el títol: "Associating Liver Partition and Portal Vein Ligation for Staged Hepatectomy: Results", a càrrec de Fernando Pardo, esteban Cugat, Eric Herrero, María Isabel García-Domingo, Judith Camps, Marta Paraira, Aurora Rodríguez i Lluís Cirera.

 

Els avenços en les tècniques quirúrgiques, els nous tractaments sistèmics (noves quimioteràpies i tractaments biològics: anticossos monoclonals), així com les proves de diagnòstic d'última generació han aconseguit que les metàstasis es diagnostiquin de forma més precisa, que els tumors localitzats en aquests òrgans responguin amb més freqüència als nous tractaments i, finalment, han provocat un augment de la resecció quirúrgica d'aquestes lesions.

 

Aquests resultats han possibilitat que, pacients amb càncer de còlon i recte afectats per metàstasis hepàtiques als quals s'ha administrat tractaments sistèmics i, posteriorment, s'han ressecat les seves metàstasis, tinguin no únicament una supervivència més llarga sinó també -en un 40% dels casos- possibilitat de curació.

 

Per a més informació: http://www.oncology-bcn.com/

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® MútuaTerrassa | Contacte