MutuaTerrassa


La Unitat de Malalties Autoimmunes i Sistèmiques de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, acreditada per la Sociedad Española de Medicina Interna

  

La Unitat de Malalties Autoimmunes i Sistèmiques de l'Hospital Universitari MutuaTerrassa (HUMT), integrada al servei de Medicina Interna, ha estat acreditada recentment per la Sociedad Española de Medicina  Interna. Aquesta acreditació suposa el reconeixement de la qualitat assistencial que s'ofereix en aquesta unitat i de la capacitat docent per la formació de metges interns residents (MIR) en el maneig d'aquestes malalties.

 

 

En total s'han acreditat 48 unitats en tot l'estat Espanyol, la majoria en un Nivell I, és a dir, només assistencial. En aquest sentit, la Unitat de Malalties Autoimmunes i Sistèmiques de l'Hospital Universitari Mutua Terrassa ha aconseguit un Nivell II, ja que paral·lelament s'han reconegut els àmbits assistencial i docent.

 

 

Les malalties autoimmunes sistèmiques són patologies que sovint afecten a gent jove i es caracteritzen per una elevada complexitat, afectació multiorgànica i caràcter crònic. Per tot això requereixen ser controlades per equips  mèdics altament qualificats i amb coneixements específics en aquesta àrea i sovint és necessària la implicació de diferents especialistes.

 

 

Des de la Unitat de Malalties Autoimmunes i Sistèmiques de l'HUMT és coordina i treballa de forma multidisciplinar  amb reumatòlegs, dermatòlegs, pneumòlegs, oftalmòlegs, ginecòlegs, nefròlegs  i amb el laboratori d'immunologia.  Compta amb una trajectòria  de més de 15 anys -va nèixer com una consulta específica del Dr. Castañé- i actualment la gestiona la Dra. Mónica Rodríguez Carballeira, cap d'estudis i presidenta comitè de docència de l'HUMT.

 

 

L'activitat assistencial es centra en tres consultes setmanals -una d'elles per visites urgents-, pacients ingressats i pacients tractats a hospital de dia. Es controlen més de 400 pacients diagnosticats d'alguna d'aquestes malalties com Lupus Eritematós Sistèmic, Esclerodèrmia, Síndrome de Sjögren, Vasculitis, síndrome antifosfolipídic, etc.

 

 

Pel que fa a l'activitat docent, aquesta es fonamenta en la formació de MIR (5 anualment).  En aquest marc, també es duu a terme una important activitat investigadora en col·laboració amb altres unitats similars participant en registres comuns, reunions científiques o mitjançant col·laboracions diverses com per exemple l'elaboració de guies i protocols d'actuació.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

® MútuaTerrassa | Contacte