MutuaTerrassa


Tot a punt per la celebració de la IV jornada sobre violència de gènere MútuaTerrassa 

 

Amb la finalitat d'abordar com afecta la violència de gènere als professionals que treballen al costat de les víctimes i donar continuïtat a les jornades anuals sobre aquesta matèria que MútuaTerrassa organitza des del passat 2011, el proper dilluns 10 de març l'edifici docent acollirà la IV Jornada MútuaTerrassa sobre violència de gènere, enguany sota el títol "Professionals: cuidem-nos!".

 

 

Igual que en les passades edicions, la jornada comptarà amb les aportacions i experiències de diversos professionals que abordaran aquests efectes i les eines que tenen al seu abast. Un any més, la inauguració anirà a càrrec del Dr. Antoni Casagran, gerent de la UEN Assistencial de MútuaTerrassa i la Dra. Roser Cirici, presidenta de la Comissió Sanitària contra la Violència de Gènere i Intrafamiliar de Sant Cugat del Vallès.

 

 

En aquesta edició, s'han programat un total de cinc conferències. La primera d'elles tractarà sobre les repercussions que suposa treballar en l'àmbit de la violència de gènere per a la salut dels professionals i anirà a càrrec de la Dra. Dynaida Núñez, metgessa de família del CAP Can Mates. Acte seguit, la Dra. Pilar Babi i el Dr. Joan Atmetlla, del grup de violència de gènere i assistència primària de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), presentaran el document "Reptes ètics en l'atenció a la violència de gènere en l'Atenció Primària de Salut", que proposa situacions problemàtiques des del punt de vista ètic -com per exemple com actuar quan la dona que pateix maltractament no vol denunciar-ho o els conflictes que es generen quan un mateix professional atén la víctima i el maltractador-.

 

 

La tercera ponència -pronunciada per la Sra. Mª Jesús Tarragona, psicòloga de Casa Galèria- se centrarà en com prevenir i afrontar l'estrés traumàtic secundari dels professionals que atenen persones que han patit situacions traumàtiques de violència. La temàtica prevista per a la quarta conferència són els espais de supervisió com a eina bàsica de treball i anirà a càrrec de la Sra. Laia Rosich, psicòloga i co-directora del grup de dones "El safareig" de Cerdanyola del Vallès. La darrera xerrada abordarà la necessitat de controlar l'estrés per tal de poder treballar amb més confort i tranquil·litat i, en aquest cas, serà la Sra. Sophia Blasco, assessora i coach personal i organitzacional, l'encarregada de conduir-la.

 

 

Com a cloenda de la jornada, intervindrà la Sra. Almudena Almagro, regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Terrassa, la Sra. Ivet Castaño, coordinadora territorial de l'Institut Català de la Dona a Barcelona i el Dr. Josep Maria Mercadé, director del CAP Turó de Can Matas de Sant Cugat del Vallès.

 

Per a conèixer el detall del programa fer clic aquí 

      

® MútuaTerrassa | Contacte