MutuaTerrassa


 

Tot a punt per a la celebració d'una nova conferència del cicle "Dijous de Mútua"

 

El proper dijous, 24 de setembre, se celebrarà una nova conferència en el marc de la catorzena edició del cicle de conferències sanitàries "Dijous de Mútua" iniciat el passat mes de maig. "La prevenció de la diabetis" és el títol de la conferència i anirà a càrrec de la Dra. Teresa Mur, metge de família del CAP Rubí, la Dra. Mercè Villaró, metge de família del CAP Terrassa Sud i la Sra. Montse Roca, infermera del CAP Terrassa Sud. Com sempre, l'hora prevista per a la celebració de la conferència és les 19h.

 

 

D'entrada es tractaran les generalitats de la diabetis, és a dir, la prevalença a Espanya i al món així com la previsió de creixement d'aquesta prevalença. A continuació s'abordaran els factors de risc (mitjançant el qüestionari Findrisk d'avaluació del risc de patir diabetis) i també es farà una breu pinzellada introductòria relativa a si es tracta d'una malaltia que es pot prevenir.

 

 

En el transcurs de la conferència també es farà referència als estudis i a l'evidencia sobre aquesta possible prevenció, fent especial esment a l'estudi europeu (l'anomenat DEPLAN) en el que han participat alguns equips de MútuaTerrassa. Finalment també s'abordarà la dieta mediterrània i l' exercici físic com a principals pilars per a intentar prevenir la diabetis.

 

 

El cicle de conferències "Dijous de Mútua" està concebut amb la idea de divulgar temes mèdics d'actualitat i d'informar d'una manera entenedora sobre tot allò que preocupa a la societat. "Desig de ser mare: factors condicionants de la fertilitat" i "Salut al cor: programa de prevenció de malalties cardiovasculars" són les dues conferències que -fins el moment- s'han celebrat en el context d'aquesta catorzena edició, els mesos de maig i juny respectivament.

 

 

Amb la finalitat de recordar la resta de temàtiques que s'abordaran al llarg d'aquest any, adjuntem el calendari relatiu a “Els Dijous de Mútua 2015”.

 

          

 

® MútuaTerrassa | Contacte