MutuaTerrassa


Els mitjans s'interessen pel catedràtic Robin Murray, conferenciant convidat a la jornada científica de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa 

Amb el títol "Recerca capdavantera a la FMT. Línies de recerca amb finançament extern", la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa va celebrar -el passat 3 de febrer- la seva tercera jornada científica amb la finalitat de presentar les principals línies d'investigació i recerca que es desenvolupen en el laboratori de la FMT i que reben finançament extern.

 

En el marc d'aquesta jornada, va intervenir-hi el professor Sir Robin Murray, catedràtic de recerca psiquiàtrica de l'Institut de Psiquiatria de Londres (IoP-King´s College London). El seu reconeixement mundial derivat de la seva recerca en l'àmbit de l'esquizofrènia i altres malalties mentals va propiciar que diversos mitjans locals, com és el cas del Canal Terrassa Vallès i el Diari Terrassa, l'entrevistessin per tal d'aprofundir en els seus coneixements sobre aquests desordres mentals i, concretament, sobre la relació existent entre consumir cànnabis i desenvolupar psicosis.

 

Pel que fa a la televisió de la ciutat, la notícia amb l'entrevista del professor Murray es va emetre a l'informatiu del vespre del mateix dia 3 i, entre d'altres coses, va afirmar que el consum de marihuana i cànnabis incrementa el risc de patir malalties mentals i a més si la persona és menor d'edat i consumeix diàriament el perill augmenta exponencialment. La mateixa notícia va incloure també declaracions del Dr. David Dalmau, director de la FMT, en aquest cas referides a les línies d'investigació que es van presentar a la jornada i a la tasca en termes de recerca que es duu a terme des de l'esmentada fundació.

 

En referència al Diari Terrassa, el passat dissabte 13 de febrer, va publicar una entrevista en profunditat al catedràtic britànic en el transcurs de la qual es parla sobre els trastorns mentals associats al consum de marihuana, el factor de l'edat en termes de les conseqüències negatives derivades de fumar-la, la raó per la qual el consum a les grans capitals és superior que a les zones rurals, l'afectació del consum de marihuana en el rendiment escolar, la dificultat de revertir els efectes negatius d'aquesta droga o les seves aplicacions mèdiques.

 

Per visualitzar la notícia del Canal Terrassa fer clic aquí

Per llegir l'entrevista del Diari Terrassa fer clic aquí 

  

Prof. Robin Murray 

® MútuaTerrassa | Contacte