MutuaTerrassa


 La iniciativa "Collage de records", promoguda pel Servei de Psiquiatria de l'HUMT i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, es presenta al Museu Picasso    
 

El passat dissabte, 20 de febrer, el Museu Picasso de Barcelona va acollir el curs "Educa amb l'Art" -organitzat pel programa socioeducatiu Apropa Cultura- en el marc del qual es va presentar la iniciativa de rehabilitació psicosocial "Collage de Records", desenvolupada pel Servei de Psiquiatria de l'HUMT amb el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de la ciutat des de la primavera del passat 2013.

 

Fomentar en els pacients de la Unitat de Psiquiatria de Subaguts de l'HUMT la memòria de moments positius i expressar-los de forma creativa al mateix temps que es treballen aspectes cognitius i emocionals és la finalitat que persegueix aquesta iniciativa, promoguda conjuntament amb l'artista visual de Terrassa Irene Pérez.

 

En la sessió formativa del Museu Picasso va intervenir-hi la Sra. Glòria Picazo, critica d'art i comissaria independent, i va fer una reflexió sobre el perquè les arts són importants en els processos de desenvolupament social i de l'autonomia personal i es va referir també a la importància de treballar conjuntament les entitats del sector sociosanitari i cultural.

 

A la segona part, la Sra. Irene Perez, va plantejar un taller pràctic on va fer referència als processos transformatius a través de l'art i on el procés artístic pot servir per recollir experiències viscudes entre el participants. Va fer servir la seva pròpia experiència amb el projecte "Collage de Records" amb els pacients i professionals de la Unitat de Psiquiatra de Subaguts de l'HUMT. En tot moment va estar acompanyada per la Terapeuta Ocupacional d'aquesta unitat, la Sra. Silvia Ramos, que va respondre a les preguntes dels participants.

 

 

Imatge del taller

® MútuaTerrassa | Contacte