MutuaTerrassa


Els informatius nacionals de Televisió Espanyola (TVE) aborden els beneficis i particularitats de la tecnologia HIFU de la mà del Dr. Joan Vidal-Jové 
 

El Dr. Joan Vidal-Jové, responsable de la Unitat de High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) de l'HUMT, va intervenir -el passat dimarts 29 de març- en una de les notícies dels informatius nacionals de TVE amb l'objectiu d'explicar les característiques d'aquesta tècnica d'ultrasò focalitzat emprada a l'HUMT pel tractament del càncer de pàncrees no ressecable.

 

Certament, l'HUMT treballa amb aquesta tecnologia des del passat 2008 però recentment l'escriptor nord americà John Grisham -autor de llibres de temàtica judicial com "L'informe pelicà"- ha publicat la novel·la "El tumor", una obra on explica el funcionament d'aquest procediment i, per tal de complementar la notícia, des de TVE van demanar la col·laboració a l'HUMT en tant que centre pioner a l'estat espanyol en l'aplicació de la mateixa.

 

 

HIFU: una tècnica no invasiva i regeneradora

 

La modalitat terapèutica HIFU utilitza l'acció produïda per una hipertèrmia transitòria (60 - 100º) induïda per ultrasons a fi de generar necrosi coagulativa de teixits biològics que posteriorment és reabsorbida pel teixit sa circumdant o progressa a fibrosi com a mecanisme reparador tissular.

 

Els ultrasons focalitzats d'alta energia són especialment eficaços pel tractament de tumors sòlids que actuen en profunditat sobre les lesions perjudicant només un punt concret mitjançant ablació tèrmica sense alterar el teixit circumdant. La singularitat d'aquesta tecnologia radica en què evita la introducció de dispositius o agulles en el teixit a tractar, essent així la menys invasiva de les tècniques de recent desenvolupament.

 

Actualment, les aplicacions clíniques més rellevants de la teràpia HIFU són en el camp de l'oncologia i la ginecologia, per al tractament de qualsevol tipus de tumoració sòlida benigna o maligna.

 

El Dr. Vidal-Jové participa en el setzè Congrés Internacional d'Ultrasò Terapèutic

 

Celebrada a mitjans de març a Tel Aviv (Israel), la setzena edició del Simposium Internacional d'Ultrasò Terapèutic promoguda per l'ISTU (Internacional Society for Therapeutic Ultrasound) va comptar amb la participació -com a conferenciant destacat- del Dr. Joan Vidal-Jové.

 

Sota el títol "Focused Ultrasound Interventional Oncology: local and regional control of advanced malignant disease is here to stay", la seva ponència va servir per inaugurar el tercer dia de congrés.

 


Cinc cèntims sobre l'International Society for Therapeutic Ultrasound

 

L'ISTU és una organització sense ànim de lucre fundada l'any 2001 per incrementar i difondre el coneixement de l'ultrasò terapèutic per la comunitat científica i mèdica i per facilitar la traducció de les tècniques d'ultrasò terapèutic en l'àmbit clínic pel benefici dels pacients arreu del món.

   

El Dr. Vidal Jové durant l'entrevista per Televisió Espanyola

® MútuaTerrassa | Contacte